Bronnen:

 

· Talrijke familieleden die mij veel gegevens hebben kunnen verstrekken over onze familieleden. Informatie was dan veelal afkomstig van rouwkaarten, geboortekaartjes, trouwboekjes, bidprentjes, rouwadvertenties, verjaardagskalenders, enz. Dit gaf een goed startpunt om te beginnen met mijn genealogisch onderzoek. M.n. ook dank voor Frans van Haaster, die ook allang aan de stamboom werkt, voor vele informatie en mooie foto’s van de familie van Haaster, en Geesje Hagen-Jonkman die vele mooie foto’s van de familie Jonkman in haar bezit heeft, welke ik heb kunnen inscannen.

· Genlias: Genlias is het product van de vereende inspanning van een groot aantal samenwerkende archiefinstellingen in Nederland. Met Genlias vindt u de informatie uit de officiële akten van de burgerlijke stand in Nederland.

· Centraal Buraeu voor de Genealogie Centrum voor familiegeschiedenis – is het kennis- en documentatiecentrum voor stamboomonderzoek (genealogie) en verwante wetenschappen.

· Website Historische kring Hoogeveen.

· Drenlias.

· Tressoar, het Fries Historisch en Letterkundig Centrum.

· Familysearch. De website van de Mormonen. Deze website wordt algemeen als tamelijk onbetrouwbaar aangemerkt. Echter een aantal gegevens heb ik later kunnen verifiëren, en deze bleken dan te kloppen. Mijn vader vertelde mij vroeger dat de Mormonen wel eens langskwamen bij de kerk om te vragen of ze de kerkregisters (doop-, huwelijks- en overlijdensregisters) over mochten schrijven wat werd toegestaan. Zodoende zullen veel gegevens wsch. wel aardig kloppen, maar er is een grote kans op fouten, zo geef ik toe.

· J. Weijers genealogie voor een deel van de genealogie van de familie Weijers.

· Henric Smeels voor een deel van de genealogie van de familie Weijers.

· Hans Montanus voor een deel van de genealogie van de familie Schrama en (van) Schravenmade.

· Lammy Gnodde voor een deel van de genealogie van de familie Matter.

· Familie Wind voor het overzicht van de doopboeken van de Nederduits Gereformeerde kerk van Vollenhove.

· Nederlandse Genealogische Vereniging voor de digitale bronbestanden van de doopboeken van de Nederduits Gereformeerde kerk van Vollenhove.

· Fred Bergman, Cor van Opzeeland, Jaap Kalf, Bert van Opzeeland en Ellen Deligne en Berend Visser voor een deel de genealogie van de familie van Opzeeland, van Zelant, van Zeeland.

· Familie Wagenbuur voor een deel van de genealogie van de familie de Jong.

· Roel ten Klei voor een deel van de genealogie van de familie ten Cleij/ten Kleij.

· Rinaldo Jonkman voor een deel van de genealogie van de familie Jonkman.

· Evert Everts voor een deel van de genealogie van de familie Jonkman en Vlietstra.

· Genealogieën Historische kring Hoogeveen.

· Piet Kleine voor een deel van de genealogie van de o.a. de familie Booij, Booijs, Boijes en Kleyne.

· Fred en Saskia Lunenborg en Henk Elsinga voor een deel van de genealogie van de o.a. de familie Booij, Booijs, Boijes en ten Kley.

· Familie Prakken – Jonker voor een deel van de genealogie van de familie Meijnen Fidom en ten Kley.

· Arend en Annie Everts voor een deel van de genealogie van de familie Everts.

 

Homepage: http://www.Fam-Annen.nl/